algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

El misteri del Cercle de Pedra, reprès a Miami

Entre les ombres de les lluminoses torres d'aquesta moderna ciutat, sota les restes d'un bloc d'apartaments derruït, els arqueòlegs, excavant entre peces amb segles d'edat, han descobert un misteriós cercle de pedra.

El cercle, format per dotzenes de forats sostinguts a la capa de pedra calcària del terra mitjançant perns rudimentaris i localitzats a poques passes del delta del riu de Miami, és una primera finestra a la història precolombina de Florida, al cor d'una gran metròpoli, segons afirmaren els arquòlegs.

Tot un conjunt d'artefactes, entre els quals s'han pogut trobar escopinyes i collarets, ha persuadit alguns dels experts a pensar que el cercle s'assembla a la fundació de l'edifici indi Tequesta, un dels primers centres de comerç fundat pels pobladors del Nord.

Però una altra teoria, més intrigant, també s'ha començat a estudiar: que el cercle és un calendari celestial, potser construït per una banda de Maies viatjants, els sofisticats indis americans centrals, que varen viure a Iucatan, Belize i el nord de Guatemala.

«Sembla Stonehenge però en negatiu. En comptes de pedres, forats», va dir T.L. Riggs, un observador que ha estudiat la cultura maia.

Berenice  

Un grup d'arqueòlegs belgues i nord-americans han descobert l'antiga ciutat de Berenice, a la costa africana egípcia de la mar Roja, uns 1.200 quilòmetres al sud-est d'El Caire.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.