cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'hora de les dones

Carme Balagué, actriu de «Qué asco de Amor!, parla d'aquesta comèdia «femenina» que demà s'estrena a l'Auditòrium

86534
Carme Balagué fa de Mamen, una dona molt enamorada.

És una comèdia femenina "no feminista" que parla de les relacions de parella, de l'amistat, de l'amor i sobretot dels homes. Tres amigues amb relacions de parella estables que són a punt de contraure matrimoni i cada una ho viu a la seva manera. Finalment arriben a una conclusió i exclamen: Qué asco de amor!. Aquest és el títol de l'obra de Yolanda Garcia Serrano que demà s'estrena a les 22 hores a l'Auditòrium. Una de les protagonistes és Carme Balagué, actriu amb una llarga experiència interpretativa sobretot en el cinema i a la televisió.

"Realment és tan perillós l'amor?
"L'expressió Qué asco de amor! es podrà sentir en moltes ocasions durant tota l'obra, de fet n'és el títol, però no és per prendre'l al peu de la lletra, ja que hi ha moltes maneres de pronunciar-lo i seria com una exclamació després de passar per una experiència dolorosa.

"Tres actrius, una escriptora, una directora, comèdia feminista?
"En absolut, és evidentement una obra molt femenina però per res és feminista. De fet, interessa tant a homes com a dones com ho demostra l'assistència d'ambdós públics al teatre des que la vàrem estrenar el passat mes d'agost. No es pretén donar cap missatge explícit, sinó que cadascú en farà la lectura que en cregui més oportuna. Som tres amigues que som totalment diferents i ens trobam per parlar dels homes, però dels notres homes; no ens ficam amb els altres.

"Com és Carme Balagué a l'obra?
"Interpret el paper de Mamen, una dona que desgraciadament no li va gaire bé en l'amor. És l'única de les tres que arriba a enamorar-se. Però és una dona molt forta que davant les dificultats s'encoratja i sempre en sap treure el costat positiu.

"A l'obra sou tres amigues, a la vida real també, com és l'experiència?
"Des de fa molta estona Rosario Santesmases, Elisa Matilla i jo som molt bones amigues i teníem moltes ganes de fer alguna cosa plegades. Després vàrem conèixer Yolanda i li ho varem proposar, ella va acceptar i personalment és un honor. Va escriure l'obra pensant en nosaltres. I l'experiència ha estat molt positiva.

"Què us sembla passar les festes de Nadal a Mallorca?
"Nosaltres estam encantades, ens feia moltíssima d'il·lusió venir a Mallorca, ara bé, les nostres famílies ja no estan tan contentes, quin remei, és feina!. Després d'aquí ens anam directament a Madrid que serà per gener quan estrenarem l'obra.

"Quin són els seus darrers treballs i els futurs?
"A televisió el darrer que he fet ha estat la sèrie Querido Maestro. En cinema del que estic molt orgullosa és de la pel·lícula Un grito en el cielo, de Félix Sabroso i Dunia Ayaso, també he participat a Nada en la nevera, d'Àlvaro Fernández Almero, i la darrera de Gómez Pereira, Entre las Piernas. Actualment estic enregistrant una nova sèrie Las calles de San Fernando amb Tito Valverde, Tristán Ulloa i Silvia Abascal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.