cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

La «família» de Kurosawa reneix l'art del emperador del cinema nipó

Els fills i col·laboradors filmen el seu darrer guió «Ame Agaru»

La «família» d'Akira Kurosawa, integrada pels seus fills i col·laboradors, farà renéixer l'art del mestre nipó del setè art, mort el mes de setembre, filmant el seu darrer guió Ame Agaru (Després de la pluja) amb suport financer del productor francès Elie Chouraqui.

El fill d'Akira, Hisao Kurosawa i l'equip de veterans mobilitzats per aquest projecte pòstum, varen elegir simbòlicament el saló Ran de l'Hotel Imperial de Tòquio, on ahir varen presentar el seu projecte. Va ser en aquesta mateixa sala fa exactament 15 anys, el desembre de 1983, que Kurosawa va anunciar la filmació de Ran, una grandiosa adaptació amb suport d'un altre productor francès, Serge Silbermann.

Segons el fill, que actualment dirigieix Kurosawa Productions, el mestre va fer feina en aquest guió des de 1995 fins a la seva mort. «Però no trobam doblers a Japó, per un motiu molt senzill: es tracta d'una història simple però espectacular». És una història d'amor entre un samurai pobre i la seva dona, en l'època Kyoho (1716-1735), durant la qual Japó es recuperava dels excessos de l'era Genroku, de la mateixa manera que ara digereix dolorosament l'esclat de la «bombolla» financera dels anys 80.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.