cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Breus

• Art

Mestres Cabanes Una exposició sobre el pintor i escenògraf Josep Mestres Cabanes commemorarà el centenari del naixement de l'artista. La mostra, organitzada per la Fundació Mestres Cabanes, s'exposarà del 22 de desembre al 28 de gener a la sala Marquès de Comillas de les Drassanes Reials de Barcelona. EPR.

Obres mestres Prop de setanta obres mestres, tractades i recuperades en els darrers tres anys per l'Institut del Patrimoni Històric Espanyol (I.P.H.E) han estat reunides en l'exposició Obras maestras recuperadas, que s'inaugura avui a la Sala d'Exposicions de la Fundació Central Hispano. EFE.

Saura La viuda del pintor Antonio Saura, Mercedes Beldarrain, i la seva filla Marina assistiren ahir a València a la inauguració de la mostra Antonio Saura a les Col·leccions Valencianes, que ha organitzat l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) en homenatge a l'artista aragonès. EFE.

Derain Un total de 40 guaixos i dissenys de vestuari per a obres de teatre, òpera i ballet configuren part de l'exposició retrospectiva de l'artista francès Andre Derain, que es va inaugurar ahir i que romandrà oberta al Saló Modernista de la Caixa de Sabadell fins al proper 24 de gener. EFE.

Arteta El Museu de Belles Arts de Bilbao inaugurà ahir una exposició antològica del pintor bilbaí Aurelio Arteta, l'obra del qual ha estat qualificada com a «pintura èpica, malencònica i silenciosa» pel comissari de la mostra, el professor Edorta Kortadi.EFE.

• Institucions

Eduald Carbonell contra la URV El paleontòleg Eduald Carbonell, Premi Príncep d'Astúries i un dels màxims responsables del jaciment d'Atapuerca, ha criticat l'equip rectoral de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona després que el seu vicerector, Josep Oliveras, consideràs excessius els 24 milions de pessetes anuals que costa l'Àrea de Prehistòria. EPR.

Generalitat La Generalitat de Catalunya ha aprovat concedir una subvenció a l'Ajuntament de Sabadell de 207 milions de pessetes per a la construcció de la Biblioteca del Vapor Badia. Aquesta aportació és la primera part d'un total de 277 milions que la Generalitat aportarà per a la construcció i equipament de la Biblioteca Central futura. EPR.

• Reconeixement

Gaudí L'arquitecte i president de l'Associació probeatificiació d'Antoni Gaudí, José Manuel Almuzara, ha proposat «a títol personal» que s'erigeixi una escultura de l'arquitecte davant de la façana del Naixement de la Sagrada Família, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. Almuzara recull una proposta escultòrica de l'arquitecte Juan Bergós, publicada al libre Gaudí, l'home i l'obra, que consisteix en una figura de Gaudí emergint d'un grup. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.