cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

El Taller de Teresetes arriba amb una rondalla de Jordi d'es Racó

La companyia representarà dimarts El port de la Cibolla Blanca al Teatre Municipal de Palma

95090
Titelles i actors aficionats formen l'atípica companyia. | TERESA AYUGA.

La creativitat damunt l'ecenari arriba a punts de vegades insòlits. Aquest és el cas d'un grup d'actors de teatre aficionats, el Taller de Teresetes d'Esporles, que ha apostat en el seu nou espectacle, la rondalla El port de la Cibolla Blanca, per una combinació d'intèrprets humans i titelles gegants que arriben al Teatre Municipal de Palma dimarts.

El passat cap de setmana es va estrenar l'obra a la vila on resideixen els components del Taller, amb un gran èxit de públic. «Ha agradat als adults gairebé més que als més petits», afirmà Marià Portas, l'encarregat d'adaptar, dirigir i posar la música i l'escenografia d'aquesta rondalla de Jordi d'es Racó.

L'adaptació que aquest grup d'actors ha fet d'El port de la Cibolla Blanca és molt lliure. «Hem introduït personatges nous i n'hem tret d'altres, per intentar eliminar els elements més tràgics que sovint es troben a les rondalles», comenta Portas, a qui tothom coneix per Kake.

Així, trobam una quinzena de personatges, entre teresetes gegants i petites i actors, que dialoguen contínuament a damunt l'escenari.
Els sis actors del Taller, Lurdes Noguera, Mateu Perelló, Margalida Miguel-Gómara, Pau Cirer, Maria Tur i el propi Marià Portas, es reparteixen la feina entre donar la cara al públic i manipular les teresetes, el que resulta, segons Portas, «molt estressant però molt divertit».

El Taller de Teresetes va néixer ara fa quatre anys. El primer muntatge de la companyia va ser Joan Petit, de Joan Carles Muntaner, el qual estava interpretat íntegrament per titelles, en uns temps en què els actors de la formació encara no donaven la cara al públic.

Afrontar el repte

Les coses han canviat molt per als sis membres del Taller de Teresetes d'ençà que estrenaren el seu primer espectacle, «Joan Petit». «No som actors professionals, però creiem que el resultat d'aquest segon muntatge que hem fet és molt digne. De fet, el que fem ho procuram fer bé», afirma Portas.

I s'hi apliquen per què tot surti segons el planejat. La música, marcadament de caire mediterrani i que ha estat enregistrada als estudis d'Ona Digital, anima l'obra i subratlla els moments més destacats. Són vuit temes, interpretats per actors i titelles, les lletres i les melodies dels quals són també fruit de la creativitat de Kake.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.