algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Breus

• Literatura

Saramago El Nobel de Literatura José Saramago demanà ahir als ciutadans «que no tenim més poder que el de la consciència neta», que, a més de prendre la paraula per fer un món més just, passin «a l'acció» perquè «el món és un Chiapas immens», ple d'humiliacions. EFE.

Columna i Planeta Les editorials de Columna i Planeta d'Agostini llançaren ahir i durant 1999 una col·lecció en català per a quioscs i llibreries amb 25 dels llibres més venuts enguany a Catalunya, la majoria de Columna. La col·lecció s'inicia amb una doble entrega per 995 pessetes: Història de Catalunya de Toni Soler, i Orient, Occient. Dues històries d'amor de Maria de la Pau Janer. DdB.

Navarro Villoslada L'editorial Castalia ha publicat una novel·la històrica inèdita de l'escriptor Francisco Navarro Villoslada, transcrita i analitzada pel professor del departament de Literatura Hispànica de la Universitat de Navarra Carlos Mata Induráin, qui la descobrí a l'arxiu del literat. EFE.

Elvira Lindo L'escriptora Elvira Lindo, ben coneguda per haver donat vida al personatge Manolito Gafotas, acaba de publicar la cinquena entrega, titulada Manolito on the road que ella mateixa assegura que és el més original de tots. L'autora, que no vol sentir-se pressionada per editorials ni per lectors, assegura que no sap quan hi haurà més llibres d'aquesta sèrie i confessa que «si Manolito s'ha acabat en aquest llibre, el deixaré sense cap trauma». DdB.

• Art

Fundació Saura El Patronat de la Fundació Antonio Saura sol·licitarà als tribunals la col·lecció del desaparegut artista, que sota el títol 1994, recull 365 dibuixos i altres tants documents, després de conèixer el contingut d'una carta que el marmessor de Saura i advocat de les seves hereves, Olivier Weber, ha fet pública. EPR.

Rojas Marcos i Aguirre El primer tinent de batle de Sevilla, Alejandro Rojas Marcos, acusà ahir la ministra de Cultura, Esperanza Aguirre, de demanar al pintor Antonio López que negàs l'autenticitat del quadre Santa Rufina de Diego de Velázquez, que se subhastarà el proper 29 de gener a la galeria Chrisie's de Nova York. Rojas Marcos, que apuntà l'existència d'«una operació política per foradar el globus d'il·lusió que suposa l'adquisició del quadre de Velázquez per a la ciutat», explicà que «tant la ministra com la batlessa hispalense, Soledad Becerril, hauran entès que la idea de dur el quadre a Sevilla és una idea de la qual han quedat al marge». EPR.

• Patrimoni

Badajoz El director del Museu Arqueològic de Badajoz, Guillermo Kurtz, presentà ahir una peça del culte hebraic datada entre els segles VII i VI, anterior als actuals encensers, que s'exposarà a partir d'ara en aquesta sala, trobat fa cinc anys als voltants de la localitat de Villagarcía de la Torre i que fins al principi d'any va estar en mans d'un particular.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.