cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Fundació Miró: aniversari de pinyol vermell

Avui s'inauguren les mostres «Abans de l'informalisme» i «En el taller de Miró»

La Fundació Pilar i Joan Miró de Palma celebrarà avui el sisè aniversari amb un seguit d'esdeveniments de pinyol vermell. La direcció del centre ha decidit concentrar la inauguració de dues exposicions, Abans de l'informalisme. Art Espanyol 1940-1958, i En el Taller de Miró de Rafael Navarro, el mateix dia, així com oferir el tradicional còctel anual.

Una altra de les novetats en aquest sisè aniversari és la instal·lació de l'escultura Maternité de Joan Miró, al hall d'entrada a l'edifici principal de la Fundació. La peça ha estat deixada en dipòsit per la família. El motlle d'aquesta escultura va ser realitzat per Joan Miró el 1974 i la fosa va tenir lloc al taller Susse, a Arcueil (França).

L'exposició Abans de l'informalisme mostra una selecció dels fons de la Colección Arte Contemporáneo del període comprès entre 1940 i 1958 i recull obres de Fermín Aguayo, Francisco Bores, Antoni Clavé, Honorio García Condoy, Modest Cuixart, Eduardo Chillida, Óscar Domínguez, Luis Feito, Luis Fernández, Àngel Ferrant, José Guerrero, Santiago Lagunas, Maruja Mallo, Manuel Millares, Jorge Oteixa, Pablo Palazuelo, Joan Ponç, August Puig, Albert Ràfols-Casamada, Gerardo Rueda, Eusebio Sempere, Eduald Serra, Antoni Tàpies, Esteban Vicente i Moisés Villèlia.

La segona de les exposicions, En el taller de Miró recull una selecció de les millors fotografies que Rafael Navarro va realitzar al taller Sert de la Fundació. A través d'una mirada molt personal, uns enquadraments diferents dels objectes i una nova perspectiva l'autor s'endinsa en un dels espais creatius preferits de Miró per centrar-se en els objectes que més l'impressionaren i el captivaren en el decurs de les seves estades a la Fundació impartint un dels tallers de fotografia. La mostra es podrà veure a l'Espai Alternatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.