algo de nubes
  • Màx: 16.12°
  • Mín: 7.61°
16°

Breus

• Art

La Fundació Miró, a Internet Amb motiu del sisè aniversari de l'obertura pública de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, demà dissabte, s'ha inaugurat una website que es pot consultar a http://www.a-palma.es/fpjmiro. A través d'aquestes pàgines es poden conèixer les activitats, programes, cursos, beques, una mostra del fons i informació diversa sobre Joan Miró i la Fundació. DdB.

ARCO La directora d'ARCO, Rosina Gómez Baeza, assenyalà ahir a Oviedo que França serà el país convidat a la propera edició d'aquesta fira d'art contemporani i que es prestarà especial atenció als països de l'est d'Europa. La directora d'ARCO assenyalà que la fira servirà per conèixer el moment actual de l'art que es fa a França, amb la selecció de 20 galeries realitzada pel comissari Nicolás Bourriand, amb especial atenció als joves creadors del país veí. EFE.

Tàpies Un gran llit del qual pengen cinc somiers, mantes, matalassos i coixins conformen l'obra Rinzen, que l'artista català Antoni Tàpies realitzà el 1993 i que roman des d'ahir penjada a l'entrada del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) per donar la benvinguda als assistents a aquest centre cultural. Rinzen, obra que Tàpies va realitzar per al pavelló d'Espanya de la Bienal de Venècia de 1993, suposa una protesta contra la guerra, la violència i la mort, i va obtenir el prestigiós Lleó d'Or de pintura d'aquest certamen cultural italià. EFE.

• Literatura

Alberti L'editorial Pre-Textos ha editat l'obra Correspondencia a José María de Cossío de Rafael Alberti, a la qual també apareix l'obra teatral del poeta andalús Auto de fe, inèdita fins ara. El conseller de Cultura, Francisco Javier López Marcano i Rafael Gómez de Tudanca, coautor juntament amb Eladio Mateos Miera, presentaren ahir en roda de premsa aquesta obra realitzada amb fons de la Casona de Tudanca entre els que es troben també altres inèdits d'Alberti. DdB.

León Felipe El Círculo de Belles Arts de Madrid, en col·laboració amb l'Ajuntament de Zamora, inaugurà ahir una exposició en homenatge a la figura del poeta de Zamora León Felipe que reuneix manuscrits inèdits, fotografies i fins i tot mobiliari de l'escriptor mort fa ara trenta anys. DdB.

• Patrimoni

Troballa a la Catedral d'Oviedo El director general de Belles Arts, Benigno Pendàs, va dir ahir que s'han trobat dues noves sales preromàniques juntament a la Cambra Santa de la Catedral d'Oviedo en el decurs de les obres que es realitzen en el marc del Pla de Catedrals. A la catedral d'Oviedo, afegí, es realitzen obres en antigues carboneres i annexos amb objecte d'adequar-les a la recepció de visitants de la Cambra Santa. DdB.

Pergamí de la Fontana d'Or El Bisbat de Girona ha afirmat que el pergamí medieval robat de la Fontana d'Or el mes passat té un valor històric incalculable. El pergamí, del 1220, segons la denúncia presentada per la Fundació Caixa de Girona el dia 7 de novembre als Mossos d'Esquadra, és el més antic que certifica l'existència de la Fontana d'Or. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.