cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• Art

El gòtic mallorquí Una selecció de la pintura, escultura i orfebreria més important del gòtic mallorquí s'exhibeix a partir d'avui en el Museu Nacional d'Art de Catalunya, a la primera exposició sobre art d'aquesta comunitat que es realitza fora de l'Illa. La mostra, que podrà veure's fins al pròxim 28 de febrer, inclou peces que no han sortit mai de Mallorca i és fruit de la col·laboració existent entre el MNAC i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports del Govern balear. Jaume Matas, president de l'Executiu illenc, inaugurarà avui la mostra. EFE.

Ballesteros El pintor català Manolo Ballesteros inaugura avui a la Galeria Pelaires de Palma una mostra de les seves darreres creacions. L'artista, que aquest estiu ha exposat a la seu que la galeria té a Felanitx, presenta obres pictòriques tendents de cada vegada més a la geometricitat escultòrica. DdB.

Braque Una de les obres mestres del Centre Georges Pompidou de París, Le joueur de guitare de Georges Braque, reclamada davant la justícia pels hereus del col·leccionista jueu Alphonse Kann, no es troba exposada al Guggenheim de Nova York, malgrat que figuri en el catàleg de l'exposició Rendez-vous. «La decisió de no mostrar-lo va ser presa pel centre Pompidou», explicà Scott Gutterman, portaveu del Guggenheim. «El museu hauria pres sense dubte la mateixa decisió d'acord amb les regles de l'Associació de museus nord-americans» sobre l'exposició d'obres que poden haver arribat a les col·leccions després de robades.EPR.

Subhasta Avui se subhasta a la Galeria Cuatro Diecisiete de Madrid una selecció d'obres d'art del segle XX. La recaptació obtinguda es dedicarà a la reconstrucció de l'escola Sabana Perdida, als barris marginals de Santo Domingo. Entre les obres que se subhasten hi ha peces de Picasso, Clavé, Miró, Tàpies, Tudanca, Canogar i Miquel Barceló, entre molts d'altres. DdB.

• Literatura

Jordi Coca L'escriptor català Jordi Coca s'ha incorporat a Edicions Proa amb la publicació del seu primer poemari Terres grogues. En breu, s'editarà l'obra teatral La platja negra "que s'estrenarà el 1999" i la novel·la De nit, sota les estrelles. A més a més, l'any que ve Proa inaugurarà la Biblioteca Jordi Coca amb dos volums. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.