algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

Riudavets: 109 anys de bon humor i salut

L'avi de Menorca va celebrar ahir l'aniversari enmig d'una generació d'amics, veïns i amb un gran pastís

79306
Joan Riudavets és l'home més ancià de les Balears.

Joan Riudavets Moll, l'avi de les Illes Balears, va celebrar ahir el seu 109è aniversari, al bell mig d'una generació de veïns i autoritats menorquines que envaïren la seva llar en el decurs de tota la jornada.

Visites del batle des Migjorn Gran, del Consell de Menorca, el president del Parlament, Joan Huguet i de la premsa varen rompre la quietud densa i arrossegada en què acostuma a viure el centenari. Per les taules de la sala on rebia la gent s'hi veien grans pastissos amb la inscripció de la proesa biològica d'aquest homenet conformadís, satisfet del privilegi de tan llarga vida i encara lúcid i amb el cap ben clar.

Entre el galimaties de la gent aliena a la casa que s'afanyava a encaixar-li la mà, tot demanant-li "quantes vegades ho han fet en el darrer decenni?" la recepta d'una dilatada vida, el telèfon enrogia com les cigales d'agost: ràdios i més ràdios, cridaven perquè reclamaven d'ell unes paraules seves per a llurs magatzins.

El focus de les televisions locals i regionals i els cops enlluernadors dels fotògrafs de premsa ompliren de lluïssor estranya i cridanera la pau pregona, i a cops ombrívola d'una ancià rialler que mirava de correspondre amb hospitalitat tanta bullanga. És ineluctablement, la bullanga que cada any es repeteix, d'ençà que va complir, diguem-ho així, els seus primers 100 anys.

Joan Riudavets Moll va néixer el 15 de desembre del 1889 en es Migjorn. Llevat d'un parell de viatges a Barcelona i d'alguna visita de doctors a Palma (porta un marcapassos i l'han operat de cataractes fa ben pocs mesos), mai no ha sortit del seu poble. Ha fet tota una vida de sabater. Políticament és un republicà de sempre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.