cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

La Fundació Juan March mostra l'obra gràfica de Rauschenberg

El Museu d'Art Espanyol Contemporani de la Fundació Juan March inaugura avui una exposició amb 34 gravats de l'artista nord-americà Robert Rauschenberg, integrant de l'anomenada Escola de Nova York, sota el títol Rauschenberg: obra gràfica 1967-1979.

El director gerent de la Fundació, José Luis Yuste, va destacar ahir de l'autor «la seva originalitat, capacitat de comunicació, ironia i desenfadament, reflectint sempre un caràcter molt cosmopolita que li ha fet un nom de gran predicament entre joves artistes europeus i nord-americans».

L'exposició ha comptat amb la col·laboració del Walker Art Center de Minneapolis, el museu del qual procedeixen totes les peces, encara que la selecció ha corregut a càrrec dels tècnics de la Fundació Juan March. Entre les obres triades, Yuste va destacar els collages anomenats Cardbirds, que representen aus voladores i que esdevenen obres singulars, lluny de la pluralitat de les còpies de les sèries gràfiques.

Altres peces que destacà varen ser la sèrie Storyline, pel seu gran colorit, i l'obra anomenada Booster, la qual neix de la pròpia radiografia de Rauschenberg. «Però és en el conjunt de les peces des d'on es pot apreciar millor la producció d'aquest artista», subratllà Yuste.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.