algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Els títols que ens arriben per Nadal

Les novetats editorials s'apunten a la cursa comercial de les festes que s'acosten

Un llibre sempre és un bon regal. I les festes de Nadal són segurament les dates en què més regals es fan. Per aquest motiu, i per facilitar-vos la feina d'haver de triar, us proposam una selecció de les darreres novetats que han arribat a les botigues especialitzades.

Per començar, destacarem les publicacions que s'han fet sobre les nostres Illes, un compendi dominat pels assajos però també amb presència de la literatura de creació. Literatura a Mallorca durant el franquisme és la nova proposta que ens fa Pere Rosselló Bover i que ha recollit l'editorial El Tall. L'historiador Josep Massot i Muntaner ens sorprèn aquesta vegada amb l'obra Tres escriptors durant la guerra civil: Georges Bernanos, Joan Estelrich i Llorenç Villalonga, una publicació de l'Abadia de Montserrat. El president de la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM, Damià Pons, ha tret a la llum de la mà de Lleonard Muntaner part de la seva tesi doctoral sota el títol Ideologia i cultura a la Mallorca d'entre els dos segles (1886-1905). Llorenç Capellà ens parla de les Guitarres de dol des de Di7, mentre que Miquel Àngel Casasnovas ens narra la Història de les Illes Balears a través de l'editorial Moll.

Els més petits no poden ser menys durant aquestes festes i, per què no, també han de començar a estimar la lectura. Tana Marcè fa la seva aportació amb La història del meu braç, de Res Publica, un llibre amb el qual ha guanyat el premi Ciutat d'Eivissa de Narrativa Infantil d'enguany. L'Anna i el Vern, de Miquel Rayó; Mulan, l'èxit de Walt Disney; el Diccionario de animales de la inoblidable Gloria Fuertes, o la incursió de Bernardo Atxaga en aquest món infantil Bambulo.

Per als amants de la cuina i del bon menjar també hi ha una bona selecció. Josep i Damià Borràs es fan arribar el millor de La cuina de menorquins des de l'editorial Columna. Així mateix, si el que us agrada és l'exotisme, podeu optar per La cuina sefardita de Robert Sternberg, i si encara estau en l'etapa d'estudiant i a més viviu fora de la casa familiar, us podeu ajudar amb La cuina de l'estudiant de Margalida Torrent que ha recollit La Magrana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.