algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Breus

• Literatura

Tercera edició La prestigiosa editorial Bromera, d'Alzira, acaba d'editar dins la seva col·lecció Els nostres autors, la tercera edició de la novel·la de Miquel Ferrà i Martorell, El soldat desconegut, basat en un episodi històric poc conegut: l'aventura d'uns catalans, valencians i mallorquins que ho deixaren tot per anar a lluitar a una guerra que no era la seva, la Primera Guerra Mundial, formant brigada al costat dels aliats. El llibre ve precedit d'un estudi sobre l'autor a càrrec del professor d'universitat valencià Vicent Borràs. DdB.

Romanticisme Miquel de Palol, guanyador del premi Sant Jordi de Novel·la, definí El quincorn com una història que reivindica el romanticisme, «que no té per què relacionar-se amb el plor» i d'altres tòpics sobre aquest moviment. EPR.

Encontre Un grup de destacats escriptors i músics reteren culte a la lluna i la bohèmia durant la passada matinada al marc dels XI Encontres Literaris d'Oviedo, que es desenvoluparen sota el títol genèric de Llunàtics. Un conegut local nocturn va ser l'escenari d'una paròdia bohèmia, amb la nit, la poesia i la música com a principals ingredients. EFE.

• Pintura

Zurbarán L'últim quadre de Francisco Zurbarán adquirit pel Museu del Prado, el Cristo crucificado con Donante, s'exposarà per primera vegada al públic a Badajoz, al Museu de Belles Arts de la capital extremenya per commemorar el quart centenari del naixement del pintor extremeny. L'exposició, última celebració per aquest motiu, s'inaugura dimarts pel president d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, i romandrà oberta fins al 30 de gener. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.