cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

La clonació de vuit vedells assoleix una maduresa que només frena l'ètica

La tècnica utilitzada pels investigadors japonesos s'anomena de «transferència nuclear»

Diversos investigadors japonesos han aconseguit el naixement de vuit vedelles clonades amb gens idèntics, fet que ha donat la maduresa a aquesta polèmica tècnica. Després d'una nissaga animal de rates, ratolins, ovelles i vaques, només l'ètica o la moral podrien ja impedir que es cloni un ésser humà.

Els científics han aconseguit superar un per un tots els esculls de la tècnica, però això ha fet més visible l'espinós dilema dels límits de la creació animal i humana. L'ovella Dolly, creada a Escòcia el 1997, va marcar una fita en l'obtenció de rèpliques exactes d'animals per una millora de l'obtenció d'aliments per a l'home.

La revista Science ha revelat aquesta semana als Estats Units que un equip de genetistes de l'institut cientific J. Kato de Naro, al Japó, ha aconseguit superar tots els precedents i crear vuit vedelles idèntiques amb una tècnica de «transferència nuclear».

Han utiltizat nuclis de cèl·lules cúmul i epitelials de l'ovari i de l'oviducte d'una vaca que, injectades en altres òvuls i cultivades, varen donar lloc a embrions viables. Un total de vuit dels deu embrions cultivats i implantats en vaques que actuaven com a mares suplementàries aconseguiren prosperar i en varen néixer vuit animals, alguns dels quals tenen actualment uns quatre mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.