algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

La NASA pesca antenes descompostes de l'ISS

Durant tres dies, alguns dels enginyers més brillants de la NASA intentaren trobar una solució que els permetés la reparació de dues antenes que no desplegaren correctament en un mòdul rus que forma part de l'Estació Espacial Internacional.

Dimecres, els tècnics del centre de control de missions de l'Administració nacional d'aeronàutica i espai dels Estats Units (NASA), amb seu a Houston, Texas, trobaren la resposta, que no per simple va ser menys enginyosa: «Si no poden fer res per capturar-les, que les pesquin».

Les antenes «telerobòtiques» formen part del mòdul espacial rus Zarya (Albada), la primera secció que integra l'estació orbital internacional (ISS), i està dissenyada per guiar les naus sense tripulació que duen subministraments per tal que s'acoblin a l'estructura principal.

Una sèrie de càrregues explosives de baixa potència, que serveixen a l'espai per moure objectes o equipaments que de vegades queden bloquejats, no alliberaren les molles que permeten a les antenes desplegar-se cap a l'espai.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.