algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Els astronautes de l'Endeavour conclouen amb èxit la sortida a l'espai

Els astronautres Jerry Ross i James Newman tornaren la matinada d'ahir al transbordador Endeavour després de la seva primera sortida a l'espai per treballar en l'Estació Espacial Internacional (ISS), segons va anunciar la NASA en el centre Johnson, Houston (Texas). Aquesta operació es va concloure amb un gran èxit.

Els dos tripulants varen romandre fora del transbordador durant més de set hores durant les quals realitzaren totes les tasques que li varen ser encarregades i entre les quals es troba la connexió de 40 cables elèctrics entre el mòdul Zaria i el nodus de connexió nord-americà Unity.

Quan varen acabar la seva tasca, el centre de control de la ISS a Moscou va activar un interrumptor i, a continuació, Zaria va començar a transmetre corrent elèctric a Unity, que no compta ni amb plafons solars ni amb bateries.

«Unity és viva i funciona bé: tots els seus aparells funcionen», va declarar un portaveu de la NASA, Rob Navias. Ross i Newman també varen revisar les dues antenes de comunicació de Zaria que no es desplagaren en el llançament del mòdul el passat dia 20 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.