muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Breus

• Pintura

Un picasso va ser robat pels nazis Un picasso que s'exhibeix en el Centre Pompidou de París va ser confiscat pels nazis a un col·leccionista jueu francès, va dir un grup jueu segons documents descoberts fa poc pel govern dels Estats Units. El quadre, Cap de dona, pintat el 1921, és una de les 2.058 obres d'art exhibides en museus francesos que no es varen tornar als propietaris després de la fi de la II Guerra Mundial. França diu que les obres estan temporalment sota la seva custòdia. REUTERS.

• Patrimoni

Museu Pla La Fundació Pla de Palafrugell ha iniciat les obres de remodelació de la casa natal de l'escriptor per reconvertir-la en un museu sobre la vida i l'obra de l'escriptor empordanès autor d'El quadern gris. L'entitat bancària la Caixa, propietària de la casa i les obres de Josep Pla, va cedir a la Fundació les propietats de Pla i ara també col·labora amb 16 milions de pessetes al finançament de les obres que consistiran en la consolidació de l'estructura i en l'adequació de l'espai perquè aculli en un futur una exposició permanent sobre l'escriptor. La casa natal de Josep Pla, en la qual va viure fins als set anys i en la qual actualment hi ha una placa que recorda l'efemèride, té planta baixa i dos pisos, i un pati posterior que comunica amb el camp del Casal Popular. E.P.

• Història

L'Espanya documentada Espanya és, darrere d'Itàlia, el segon país amb major nombre de documents històrics, va dir la directora de l'Arxiu Històric Nacional, Concepció Contel. Amb motiu d'una Jornada de Presentació dels Privilegis Medievals, a Santo Domingo de la Calzada, la directora de l'Arxiu destacà que a més d'aquesta riquesa hi ha encara arxius, d'institucions o privats, que tenen molt d'interès històric o no reconegut. A l'Arxiu Històric Nacional, indicà, «hi ha 45 quilòmetres de documents», perquè en els darrers anys «s'ha produït una important recuperació de documents». EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.