cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

L'estètica nazi de Leni Riefenstahl és objecte d'una gran mostra a Alemanya

És la primera vegada que les institucions dediquen una exposició a la cineasta

75184
El somriure és la principal característica que es conserva en el rostre de la cineasta alemanya.

Alemanya dedica per primera vegada una exposició a la gran cineasta del règim nazi Leni Riefenstahl, que, als 96 anys, ha reconquerit l'estranger però continua sent considerada una creadora maleïda en el seu país.

L'exposició, que traça la vida i l'obra de l'artista, que la va dur a ser primer ballarina i després actriu, directora de cine i fotògrafa, obrí les portes dijous en el museu del cine de Potsdam, prop de Berlín, i serà clausurada dia 28 de febrer. «Evidentment, i com és ben lògic, ningú a Alemanya havia tingut ganes fins ara d'exposar-se a sospites» fent feina en un projecte expositiu sobre Leni Riefenstahl, declarà la directora del museu, Baerbel Dalichow.

La cineasta va posar el seu talent al servei de la propaganda nazi filmant els grans actes del partit nacionalsocialista a Nuremberg a la pel·lícula El triomf de la voluntat o els jocs olímpics de Berlín el 1936 en el film Els déus de l'estadi. Aquests documents glorifiquen Hitler, les desfilades amb torxes, el culte al cos.

Amb anterioritat, Leni Riefenstahl havia filmat obres de ficció inspirades en el romanticisme alemany. El seu sentit de l'estètica li va valer el reconeixement internacional els anys 30 i avui la seva influència és inqüestionable a la publicitat, en els reportatges esportius o en els videoclips. Persona molt propera a Hitler i al seu arquitecte Albert Speer, Leni Riefenstahl freqüentava els cercles del poder nazi. Després de la guerra va ser detinguda per les forces nord-americanes i franceses i va estar empresonada poc temps. Després va ser oblidada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.