algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Què tenen a veure Kennedy, els havans i l'embargament cubà?

Després d'aconseguir 2.000 cigars, el president signà l'ordre

Fumador i amant dels puros havans, el president John F.Kennedy va encarregar comprar més de mil puros cubans al seu conseller Pierre Salinger abans de firmar, el febrer de 1962, el decret que va instaurar l'embarg comercial contra Cuba. El mateix Pierre Salinger, també fumador de puros, conta aquesta anècdota en el darrer número de la revista L'amateur de Cigare, que publica una entrevista de l'antic conseller de Kennedy.

Cinc mesos desprès del frustat intent de desembarcament en Platja Gió en 1961, el president nord-americà va demanar a Salinger que li compràs urgentment mil havans. Al sendemà, Pierre Salinger es va presentar a la Casa Blanca amb dos mil cigars. «Oh, molt bé, molt bé!!» li va dir Kennedy, que després «agafà un paper del seu escritori i el va firmar. Era el decret que va instaurar l'embarg a Cuba», va contar Salinger.

Si el que conta l'exconseller és veritat, el president va esperar a tenir en les seves mans els seus preuats cigars abans d'anunciar un embargament que ha deixat l'illa del Carib en unes condicions precàries.

Però el mitificat president nord-americà no és l'únic que ha mostrat la seva gran afició per fumar-se aquests cigars. L'home que va lluitar per la revolució a Cuba, Ernesto Che Guevara, també va mostrar la seva passió per aquests productes de la fulla del tabac.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.