cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

L'altre calçat fet en el Raiguer

L'empresa que dirigeix Joan Vidal subministra botes a diferents exèrcits del món

Ben conegut de tothom és el prestigi que s'ha guanyat el sector sabater del Raiguer gràcies sobretot a l'elaboració d'un producte caracteritzat per una gran qualitat, un especial disseny i també un preu elevat. A la comarca, emperò, també es fa un calçat molt diferent que s'allunya d'aquestes característiques. Es tracta de botes d'alta tecnologia que empren exercits com l'espanyol i l'italià.

El responsable de tan peculiar producció és l'empresa que dirigeix Joan Vidal, l'única que s'hi dedica a Mallorca, i que té la fàbrica a Alaró. Tot i que Vidal començà fent botes normals a principi dels 90 decidí reorientar la producció. Durant aquests anys ha fet botes per a tots els exèrcits espanyols: Terra, Aire i Mar. Després arriba l'hora de sortir a l'exterior i a Itàlia ja ha vestit els peus dels cossos de bombers i de Policia, a més de dels de l'Exèrcit. Ara l'horitzó encara s'amplia cap a Sud-amèrica i Àfrica. En aquest àmbits es pretén subministrar les botes de Policia a Colòmbia o el calçat dels exèrcits de Mauritània i Senegal.

Aquesta impressionant carrera no ha estat gens fàcil. Joan Vidal explica que «entrar als concursos militars és molt i molt difícil». I és que els tràmits administratius són molt complexos. Per si això no bastàs, s'exigeixen uns dissenys amb un requisits tècnics molt concrets. Les botes que surten de fàbrica estan confeccionades per suportar les condicions més extremes de temperatura, humitat i resistència, i a la vegada per oferir una gran comoditat a l'usuari. «Les botes dels soldats espanyols poden aguantar el doble del que dura el servei militar» diu Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.