algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Breus

• Literatura

Angel Luis Pujante Angel Luis Pujante, catedràtic de Filologia anglesa de la Universitat de Múrcia, va obtenir ahir el Premi Nacional de Traducció pel treball que realitzà de La Tempestad de Shakespeare, publicada a la col·lecció Austral. Aquest guardó no té cap quantia econòmica. El guanyador d'aquest premi s'ha guanyat el reconeixement internacional per la seva tasca d'investigació i difusió de l'obra de Shakespeare. Membre de la International Shakespeare Association, és director del congrés Quatre segles de Shakespeare a Europa, que se celebrarà a la Universitat de Múrcia el novembre de 1999, amb la participació dels més destacats especialistes internacionals en el dramaturg anglès. EPR.

Tasca editorial Les editorials Castalia i Visor han estat guardonades ex aequo amb el Premi Nacional a la millor tasca editorial, que concedeix anualment el Ministeri d'Educació i Cultura i que no té dotació econòmica. «Amb aquest premi es distingeix l'aportació excel·lent i innovadora que ambdues editorials han desenvolupat durant el passat any», segons una nota del mateix ministeri. EFE.

Robert J. Sawyer L'escriptor canadenc Robert J. Sawyer ha estat guardonat amb el VIII premi UPC de novel·la de ciència ficció, dotat amb un milió de pessetes i l'espanyol Rodolfo Martínez i el mexicà Gabriel Trujillo compartiren una menció especial del jurat, premiada amb 250.000 pessetes. Sawyer ha guanyat el premi de la Universitat Politècnica de Catalunya amb la seva novel·la Block Univers, que tracta sobre un experiment científic que fa perdre la noció del temps a tota la humanitat i que permet que tot el món hagi pogut veure el futur. EFE.

• Infraestructures

Biblioteques de Menorca Més de seixanta ahys d'història de la xarxa menorquina de biblioteques de La Caixa conegueren ahir el seu final definitiu. Acomplint la política de desmantellament de totes les biblioteques de l'entitat d'estalvi, la darrere de les biblioteques va ser donada al fons de l'Ateneu de Maó. A l'acte de lliurament va ser-hi present Josep Francesc Conrado de Villalonga. L.P.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.