cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

«Diari de Balears», ben present en el museu Kavafis d'Alexandria

Cada setmana, l'escriptor i viatger Joan Manresa acosta els lectors de Diari de Balears a indrets que, per una o altra raó, fan pensar en situacions, persones, països. Els llocs més bells i insòlits de Grècia, Egipte, Síria... han tingut un racó en les pàgines de cada dissabte, en què mostra persones, runes, tarongers i platges meravelloses.

La tasca que fa Manresa s'ha vist, d'alguna manera, reconeguda. I és que tots els visitants del consolat grec d'Alexandria, on se situa el museu Kavafis, poden veure l'article que Manresa va dedicar, en el DdB, a aquest lloc tan particular. Es tracta de la vitrina on es recullen documents que tenen a veure amb el poeta grec que passà gran part de la seva vida a Alexandria dedicant-se al funcionariat per poder viure i escriví texts que han fet la volta al món en els moments lliures, texts que circulaven com a opuscles.

Així, DdB traspassa fronteres llunyanes. Tots els illencs i illenques que visitin Alexandria que no oblidin que, sota la màscara mortuòria de Kavafis (una tradició a Egipte), hi ha un trosset de la seva roqueta en forma de retall de diari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.