muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Breus

• Rareses

Enquadernació Entre les seves col·leccions d'impresos rars i preciosos, el Museu de Bohèmia Occidental, a la ciutat de Pilsen, conserva un llibre (L'Odissea, d'Homer) enquadernat amb pell humana. L'enquadernació va ser obra del mestre en aquest art Emanuel Nemec, que emprà la pell d'un miner que va perdre l'extremitat inferior en un accident. DdB.

• Restauració

Òrgan reial L'organista alemany Gerhard Grenzing restaura un petit orgue dels anomenats «regal» o «regalia» que va ser construït el 1591 per Arsacyus Geyer com a obsequi per a les filles de Felip II. Aquest instrument, que pertany a l'Académia das Ciéncias de Lisboa, té unes dimensions de 42 centímetres de llarg, 12 d'ample i 10 d'alt, així com una rica decoració en nacre, èben i os gravat, la qual cosa, afegit al fet que n'hi ha molt pocs, el converteix en una joia d'incalculable valor. DdB.

• Literatura

Ruta d'escriptors L'any 2000 és la data escollida per a una experiència singular, «L'Expresso de la Literatura europea 2000», que permetrà que 130 escriptors procedents de 45 països europeus realitzin l'antiga ruta Nord-Sud. Madrid i Sant Sebastià seran les dues ciutats espanyoles on el tren s'aturarà durant el seu recorregut, que es perllongarà durant set setmanes. E.P.

Benjamín Prado L'escriptor Benjamín Prado va participar ahir al cicle La veu dels creadors del Centre de Cultura de Sa Nostra, on va explicar la seva personal relació amb la literatura i el món de la ficció. Prado és autor de diversos llibres de poemes i de les novel·les Nunca le des la mano a un pistolero zurdo i Dónde vas y quien te crees que eres. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.