algo de nubes
  • Màx: 16.83°
  • Mín: 7.61°
16°

Breus

• Subhasta

Dos quadres de Sorolla El 16 de desembre, la sala Retiro de Madrid traurà a subhasta dos importants quadres de Joaquim Sorolla i Bastida valorats en 80 milions de pessetes cadascun. Tindran un preu de sortida de 50 milions de pessetes. Es tracta dels quadres Escullera de Sant Sebastià, oli sobre llenç, de 51 per 72 centímetres, realitzat devers 1917, etapa de maduresa d'aquest artista; i Cala Sant Vicenç, Mallorca, que va ser pintat en el mes d'agost de 1919. Ambdós procedeixen de la testamentaria de Joaquim Sorolla, adjudicat a la seva filla Maria, i posterioment a la col·lecció Aranguren. El mateix dia sortirà el quadre Roses, tulipes i altres flors en un gerro de terra cuita, oli sobre llenç de Jan Van Huysum (Amsterdam, 1682-1749), el més famós pintor de flors i natures mortes de la seva època. El preu de sortida és de 35 milions de pessetes i el preu estimat és de 100 milions de pessetes. E.P.

• Arqueologia

Ceràmica nassarita Les excavacions arqueològiques que es desenvolupen devora del convent de Santa Isabel la Real han conclòs amb el descobriment d'una fossa de peces de ceràmica nassarita, del segle XIV i XV, amb un valor històric i artístic major que els d'aquesta classe trobats fins ara a l'Alhambra. El director de l'equip arqueològic, Manuel López, assegurà que aquesta fossa «és el dipòsit de material ceràmic nassarita més valuós arqueològicament dels que existeixen a Granada i el més extens, la qual cosa significa que servirà com a referència per datar extractes d'altres excavacions que es desenvolupen, incloses les que es facin a l'Alhambra». EFE.

• Història

Fundador del Marroc Sidi Alí Al-Mandari, poderós batle de la fortalesa de Píñar (Granada) i fundador de Tetuan (Marroc) serà objecte d'unes jornades internacionals que tindran lloc a Píñar i a les quals assistiran investigadors i especialistes d'Espanya i Marroc, fonamentalment. Al-Mandari, de noble nissaga i capità de les tropes lleials a Boabdill, s'exilià del Regne de Granada abans de la seva presa pels reis Catòlics i, segons les cròniques de Lleó l'Africà, acompanyat d'alguns aristòcrates granadins i centenars de guerrers, va passar pel Nord d'Àfrica en l'espera d'una tornada que mai no es produiria. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.