cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

Juan Mayorga guanya el premi Born amb l'obra «Cartas de amor a Stalin»

Juan Mayorga, un madrileny de 33 anys, és el guanyador del premi Born de Teatre 1998 amb l'obra Cartas de amor a Stalin, en la qual descriu les difícils relacions entre l'escriptor Mikael Bulhakov amb el dictador soviètic.

L'acta del jurat qualificador i el lliurament del guardó es varen celebrar ahir a la nit en el teatre Born de Ciutadella, després que es representàs Los enfermos, d'Antonio Alamo, premi Born en l'edició de 1996.

La societat cultural Cercle Artístic de Ciutadella convoca anualment aquest certamen per a texts d'obres teatrals, que té una dotació econòmica de dos milions de pessetes, a més de l'edició de l'obra premiada.

El jurat qualificador del guardó teatral estava conformat per l'escriptor Joan Casas, professor de l'Institut del Teatre de Barcelona; l'actor Jordi Boixaderas; Joan Lluís Hernández, professor de l'institut Pasqual Calbo de Maó, i la crítica de teatre Yolanda García Madariaga.

L'escriptor Joan Casa va explicar que «l'obra guardonada presenta una reflexió lúcida sobre el totalitarisme mitjançant una eficaç metàfora sobre les difícils relacions entre el poder i els artistes. La imatge del poder que posseeix i destrueix l'escriptor ha estat recollida amb encert per Mayorga».

Després de definir l'obra guanyadora com «teatre de reflexió», Casas es va referir a «l'alt nivell i qualitat» de les obres presentades enguany al Premi Born de Teatre, especialment les deu finalistes: «texts molt europeus, poc localistes, que dirigeixen la mirada crítica i reflexiva sobre els temes que preocupen l'home d'avui dia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.