algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Sant Francesc acull la festa de Ramon Llull pensant en la seva canonització

La festa va comptar amb la presència de l'Orfeó Universitari

La basílica de Sant Francesc, on estan enterrades les despulles de Ramon Llull, va acollir la festa del beat. El bisbe Teodor va presidir la missa estacional concelebrada, que va comptar amb la participació de l'Orfeó Universitari i de la Coral Juvenil, sota la direcció de Concepció Oliver i Ricard Terrades amb la participació de l'organista Arnau Reynés.

En acabar l'ofici religiós, a les 20.30 hores, i en el saló d'actes del col·legi Sant Francesc, el professor Pere-Joan Llabrés Martorell, director del Centre d'Estudis Teològics de Mallorca i secretari general del Sínode Diocesà va versar sobre Ramon Llull, en temps de Sínode.

Una de les màximes aspiracions de l'Església de Mallorca és veure que el beat Ramon Llull aconsegueix ser canonitzat per l'Església. De fet, el bisbe ha dit en més d'una ocasió que abans de l'any 2001 espera que aquest desig esdevengui una realitat. Teodor Úbeda va visitar el papa l'any passat per tal d'agilitar els tràmits per a la canonització.

Un estudi de l'historiador Josep Perarnau, De Ramon Llull a Nicolau Eimeric pot ajudar a aquesta agilitació, ja que segons l'investigador català, Eimeric va plagiar els documents de Ramon Llull que permetrien la seva canonització perquè li tenia «tírria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.