algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

Angel Orensanz vol que els balears gaudeixin de les seves escultures

Aquests darrers dies, l'escultor aragonès Angel Orensanz ha estat a Palma perquè té la idea que les seves escultures es puguin gaudir arreu de les Balears: «Un màxim de set escultures, arreu de les Illes, seria perfecte», afirma. El projecte que presenta està lligat amb el mite de l'Atlàntida: «En alguna ocasió, les Illes varen estar unides a la Península i després es desprengueren», això mateix va succeir amb el continent desaparegut. En aquesta ocasió, l'artista treballaria amb la fusta.

I és que les escultures d'aquest home, que ha fixat la seva residència a Nova York i ha fet de la Angel Orensanz Foundation un centre cultural, estan repartides per tot el món. De fet, Orensanz venia de Frankfurt i partia cap a París. Segons ell mateix va assegurar, els seus muntatges eren concebuts per a l'exterior, per a espais en contacte amb la natura. Aquesta visió del seu art no sempre ha estat així. Fins a l'any 73, Orensanz era una persona molt proteccionista envers la seva creació.

Ara viu les coses de manera ben diferent i és que assegura que l'artista, si és artista, ha de viure de manera diferent al ciutadà del carrer. Segons explica l'aragonés, el creador ha de ser inconformista, independent...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.