algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La Fura «domesticada» arriba a l'Auditòrium

El grup estrena avui «F@ust V3.0», el seu primer muntatge fet damunt l'escenari i amb text

95002
Santi Pons i Miquel Gelabert, ahir a Palma. | J. Torres.

«La gent espera de La Fura dels Baus un gran desplegament tècnic i visual, moltes filigranes. Amb aquest espectacle hi haurà moltes sorpreses, però l'espai escènic és molt sobri. En principi, només es veuen columnes sobre un fons negre. Però, és només al principi i, encara que hi ha molt pocs elements que transfigurin l'escena, donen molt de joc», digueren els mallorquins Miquel Gelabert i Santi Pons durant la presentació de F@ust Versió 3.0.

Gelabert i Pons, Mefistòfil i Faust a l'obra, comentaren que havia arribat el moment de fer aquests canvis a la companyia. «La Fura dels Baus, després de diverses temptatives, feien voltes sobre ells mateixos. Ara, amb aquest nou muntatge, la gent, a qui agrada La Fura clàssica, ve per veure els nous canvis, però també ara ve públic que potser no hauria vingut abans i que queda sobtat amb la duresa del llenguatge... S'ha entrat en un altre circuit, s'ha arribat a una altra franja d'edat», comentaren els actors.

F@ust v 3.0 recull en una hora i mitja d'espectacle la llegenda de Faust de Goethe, un clàssic revisat. «Seria molt avorrit haver de dir tot el que diu l'obra i només quedaria per a quatre erudits», apuntaren els actors, que afegiren: «El projecte va interessar La Fura perquè Faust és molt difícil de fer de manera fidedigna; només el canvi d'idioma és ja molt problemàtic, ja que la sonoritat de l'alemany és molt important».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.