algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Un grup d'arqueòlegs desenterra a Palestina la porta de l'antiga Jericó

La porta d'entrada a Jericó, a Palestina, definida com la «ciutat més antiga del món», juntament amb altres importants restes que ofereixen pistes sobre la vida quotidiana dels seus habitants l'any 3000 abans de Crist, ha estat descoberta aquesta setmana per una missió conjunta duta a terme per arqueòlegs italians i palestins. «D'aquesta ciutat, fortificada per diverses murades, no se n'aconseguia trobar la porta d'entrada. Nosaltres la vàrem trobar a gairebé vuit metres de profunditat i estam convençuts que és l'única que hi ha. Data d'entre 1900 i 1550 abans de Crist», assegurà a la premsa italiana Lorenzo Nigro, un dels responsables de les excavacions, finançades per la Universitat La Sapienza de Roma.

La troballa és el fruit de la primera excavació decidida per l'Administració palestina en els antics territoris ocupats per Israel el 1967 i tornats recentment.

«La porta és al sud-est, cap a Jerusalem, per això l'hem batejada Porta de Jerusalem, estava situada en un punt de difícil accés i està protegida per dues torres de set metres d'espessor, amb una base quadrada de tres metres i mig d'ample», explicà Nigro, que recalcà que es necessitaran almenys tres anys per alliberar-la completament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.