cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

«F@ust Versió 3.0»: la Fura dels Baus du el clàssic a l'era virtual

Demà arriba a l'Auditòrium F@ust Versió 3.0, una versió lliure que la companyia catalana la Fura dels Baus ha fet sobre el clàssic de Goethe.

La novetat és que s'ha plantejat un espectacle per a públic assegut, el que és inusual en les representacions d'aquesta companyia. A l'escenari, simultaneïtat del llenguatge visual del vídeo entremesclat amb texts interpretats pels autors per crear un entramat on l'espectador, que en les anteriors obres de la Fura era abordat per l'acció, ocupa el paper central.

L'obra és una visió més subjectiva i interpretativa de la tragèdia de Faust i el títol de Versió 3.0 vol reflectir la seva tercera dimensió.
La Fura dels Baus ha qualificat la metodologia de treball de «teatre científic», inspirat en la publicitat i en les tècniques modernes de comunicació, per a la qual cosa es valen de la superposició de tota mena de recursos, com la projecció sobre la pantalla de logotips i senyals o sons que donen suport a personatges o a idees.

El concepte d'escenari és la pantalla gegant d'un CD-Rom on els personatges, guiats per Mefistòfil, naveguen interactivament per infinitat de subpantalles que contínuament s'obren i es tanquen. L'actor s'integra totalment en aquest immens univers interactiu, on s'acabarà cofonent amb la pròpia ombra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.