cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• Cicle

La ciència-ficció, a la UIB La Universitat de les Illes Balears començà ahir la Primera Setmana de Ciència Ficció, que durarà fins dia 26, i que inclou un cicle de conferències, la projecció de pel·lícules i exposicions sobre aquest tema, tot dirigit pel professor de Psicologia Bàsica Àlex García. Ahir, el director de la col·lecció NOVA, Miguel Barceló, pronuncià una conferència sobre Literatura i ciència ficció, i després s'exhibí la pel·lícula Doce monos, de Terry Gilliam. Paral·lelament al cicle, té lloc al primer pis de l'edifici Guillem Cifre de Colonya una exposició de llibres, còmics i maquetes relacionats amb el gènere de la ciència-ficció. EFE.

• Teatre

«La ratonera» s'acomiada L'Auditòrium acull avui vespre la segona i darrera jornada de la representació La ratonera a Palma, una adaptació de l'obra d'Agatha Christie que té tant de comèdia com de misteri, que és un joc, un entreteniment actiu que demana posar en marxa el cervell i la intuïció amb una finalitat prosaica: desvelar un misteri de ficció. Dirigida i adaptada per Ramon Barea per a l'ocasió, ja fa quaranta quatre anys que aquesta obra es representa en un teatre londinenc. De Palma, La ratonera viatjarà al Teatre Principal d'Inca demà, al Teatre-Cine Recreatiu de Llucmajor dijous i a l'Auditori de Felanitx divendres. DdB.

• Festa

2'7 milions de pessetes a la Diada de Calvià La diada solidària celebrada diumenge a Calvià recaptà 2'7 milions de pessetes que es destinaran als països centreamericans afectats per l'huracà Mitch. Els doblers aportats pels ciutadans es recolliren a través de sorteigs, venda de menjar als llocs instal·lats al pavelló esportiu de Galatzó, una subhasta de quadres donats pels seus autors a un preu per sota del seu valor real i la marató radiofònica organitzada per Ràdio Calvià. EFE.

Fogueró de Santa Caterina a Llucmajor L'Associació Cultural Llac de Llucmajor organitza un fogueró de Santa Caterina d'Alexandria el proper divendres a les vuit i mitja del vespre a la plaça d'Espanya de la vila. El fogueró de Santa Caterina, que estarà amenitzat pels grups de ball local, és un ritual màgic de fecunditat anterior al cristianisme i més tard cristianitzat que consistia a encendre diversos foguerons per purificar l'aire i per reservar les collites del «negrelló». Avui queda aquella màgia, aquell intent d'evocació de la roda del temps i de l'any pagès. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.