cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Netscape i America Online negocien fusionar-se

America Online, societat de serveis en línia, negocia la compra de Netscape, companyia especialitzada en els programes de navegació a Internet, indicaren ahir els dos grups en un comunicat comú.

La fusió, si es confirma, generaria un canvi important al paisatge de la informàtica, dels programes i d'Internet. «Les negociacions són sobre l'intercanvi d'accions», segons el comunicat.

Amb 14 milions d'abonats i una xifra de negocis de 2.600 milions de dòlars, AOL és un pes pesant dels serveis en línia per a gran públic i de l'accés a Internet. Els accionistes de Netscape rebrien 0'45 d'acció AOL per cada acció Netscape que tenguin. «Fins al moment no hi ha garanties que s'assolirà un acord i que la transacció es realitzarà», adverteixen les dues societats.

Durant la setmana passada, els rumors de compra de Netscape per AOL circularen a la borsa, impulsant a l'alça les accions dels dos grups.
Segons la premsa nord-americana, que revelà la compra dilluns, la transacció col·locaria el valor de Netscape en 4.000 milions de dòlars.
AOL confirmà d'altra banda un acord paral·lel de màrqueting amb Sun Microsystems. Aquest prendria el control dels programes de comerç electrònic de Netscape, entregant a American Online un percentatge sobre la utilització de la tecnologia Netscape.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.