algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°
10°

Breus

• Literatura

Miquel López Crespí L'escriptor Miquel López Crespí ha guanyat el premi de novel·la de la IX Festa de les lletres catalanes amb l'obra La ciutat del sol, una novel·la ambientada en la Mallorca del segle XVI. El premi de literatura de l'Òmnium Cultural comporta la publicació de l'obra guardonada, que narra les aventures d'un grup de mallorquins (agermanats, jueus, bandejats...) que parteixen a la recerca d'un ignot reialme enllà de la mar. DdB.

Joan Perucho L'exposició El món de Joan Perucho, l'art de tancar els ulls, que es va inaugurar ahir al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, recrea el seu univers literari mitjançant nombroses obres d'art i objectes personals relacionats amb els seus llibres, amb constants referències a móns fantàstics i històrics a la vegada. EPR.

Jean Rouaud L'escriptor francès Jean Rouaud, que el 1990 va guanyar el premi Goncourt amb la seva primera novel·la quan era un quiosquer a París, assenyalà ahir a Barcelona a la presentació de la seva tercera obra, El mundo más o menos, que el Maig del 68 és el darrer tabú que encara queda a la societat francesa. EFE.

Blasco Ibáñez Els hispanistes que participen al Congrés Internacional sobre Vicent Blasco Ibáñez, que ahir es va inaugurar a València, refusaren la llegenda d'anticlericalisme que pesa sobre el novel·lista valencià, que al seu judici, mai no va ser un rabiós «menjacapellans» com va ser anomenat pels seus enemics. EFE.

Lectura poètica Avui a partir de les 20.30 hores i al Casal de Joves Central es realitzarà una lectura poètico-narrativa en la qual els joves valors de la literatura illenca llegiran les seves creacions. Els que vulguin participar a l'acte poden inscriure-s'hi abans que comenci. La lectura ha estat organitzada pel propi casal i l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana de les Illes Balears. DdB.

García Yebra Valentín García Yebra, catedràtic, escriptor i membre de la Reial Acadèmia de la Llengua, guanyà ahir el Premi Nacional al millor traductor pel conjunt de la seva obra, distinció que concedeix cada any el Ministeri de Cultura i que està dotada amb dos milions i mig de pessetes. El jurat d'aquest premi va estar presidit pel director general del llibre, Fernando Rodríguez Lafuente i comptà amb la subdirectora general de promoció del llibre, María de la Vega, com a vicepresidenta. La resta dels membres varen ser Carlos Bousoño, Manuel González González, Xabier Mendiguren, Narcís Garolera, Daniel Najmías Bentolilla, Malika Mbarek López, Maite Solana Mir, Carlos García Gual, Basilio Losada i Ramón Irigoyen. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.