algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els astrònoms dels EUA volen dissenyar una nova guia fotogràfica de l'Univers

La tasca ja ha començat a l'observatori d'Apache Point, a Nou Mèxic

L'observatori d'Apache Point, al cim de les montanyes de Nou Mèxic, començà a construir l'àlbum de fotografies del l'univers més complet mai realitzat, amb l'esperança de resoldre els misteris de la formació de l'univers.

Segons els criteris astronòmics el telescopi Sloan és una miniatura. Amb un mirall de tan sols dos metres i mig de diàmetre no té res a veure amb els ulls quatre vegades més grans dels nous gegants instal·lats a Mauna Kea (Hawai) i a Xile.

Però, malgrat ser molt petit, aquest aparell és un gigant pel que fa a les ambicions dels científics. «Amb ell, construirem una nova guia dels cels», va explicar Michael Turner, de la universitat de Chicago. «No exageram si diem que en els propers cinquanta anys, tots els astrònoms fullejaran aquest àlbum una quantitat incalculable de vegades», va afegir.

Durant cinc anys, nit rere nit, «Sloan» escrutarà un quart del nostre cel fins a una profunditat de 1.500 milions d'anys llum i registrarà absolutament tot, des de la galàxia més massiva fins a l'asteroide més insignificant: un catàleg de més de cent milions de galàxies, un milió de quàsars i un gran caramull d'estels aïllats...

Per a aquest treball, els pares del projecte concebiren un aparell fotogràfic revolucionari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.