algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• Literatura

Agua Tal volta pel refús «a certa literatura que ens va imposar un tal «Cortázar», o tal volta per la seva passió pels clàssics russos «Gogol i Dostoievski», és que l'argentí Eduardo Berti mescla, en la seva primera novel·la «Agua», el fulletó decimonònic amb elements recreats de les avantguardes estudiantils dels anys vint. D'aquesta mescla, va dir Berti, emergeixen d'«Agua» (Tusquets) personatges tan fulletonables com el del bastard, però també una divertida Enciclopèdia de les Natges «per recordar les avantguardes estudiantils des anys vint i altres moviments que volien rompre amb les tradicions decimonòniques». EFE.

Guardó La Facultat de Dret de la universitat Complutense de Madrid ha convocat la VII edició del premi de novel·la curta al què poden aspirar els alumnes de qualsevol universitat espanyola o que hagin finalitzat els seus estudis el passat any. El premi, patrocinat pel programa Joven y Brillante de J&B, està dotat amb mig milió de pessetes per al guanyador i 300.000 que s'entregaran en forma de beca d'estudis en qualsevol país. EFE.

Filosofia i assaig Els problemes de la raó en l'era digital o el sentit actual de l'estètica són alguns dels temes que abordarà la nova col·lecció Sínteis-Filosofia que acaba de sortir dividida en les sèries Hermaneia, dedicada a l'assaig, i Thémata, sobre filosofia. Entre els primers assumptes que aborda la col·lecció figura la problemàtica de la raó en l'era digital, per José Luis González Quirós, o l'ambició filosòfica i l'ancoratge matemàtic, de Víctor Gómez Pin. EFE.

Alberti El catedràtic de literatura, Santos Sanz Villanueva, senyalà divendres vespre la necessitat de publicar les obres literàries de la primera dona de Rafael Alberti, Maria Teresa León, perquè avui en dia «és pràcticament innaccessible el seu record perquè aquestes obres no es troben». Sanz claussurà ahir a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Cadis les jornades «Maria Teresa León: una memoria sin olvido» organitzades per la Fundació Rafael Alberti com a homenatge a la primera esposa del poeta portuenc. EFE.

Ana María Matute La primavera del 1999 sortirà a la venda Arant manot el nou llibre de l'escriptora i acadèmica de la llengua Ana María Matute, que va tenir un gran èxit amb la seva anterior obra, Olvidado Rey Gudú, també publicat per Espasa Calpe. Ana María Matute manifestà que la seva nova obra «tindrà unes 150 o 160 planes, xifra molt inferior a les 800 que tenia la seva novel·la anterior, i tal i com es feia a Olvidado Rey Gudú, també es desenvolupa a l'Edat Mitjana. Conserva un poc el clima, encara que és molt diferent. Arant Manot és "manifestà l'autora" «com una llegenda apòcrifa que m'he inventat. M'agrada i estic molt esperançada amb ella. Arant Manot significa el mes de les espigues. Queda molt pedant explicat així, però en el calendari de Carlomagnno, Arant manot era agost, el mes de les espigues». Recordà, que quan pronuncià el seu discurs d'ingrés a la Reial Acadèmia Espanyola, parlà dels contes fantàstics, però que són la veu del poble que no tenia veu i són ferotges d'una crueltat terrible i d'una gran fantasia. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.