algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

La meitat dels espanyols reconeixen que tenen menys fills dels que els agradaria

El 42% defensa les ajudes a famílies amb més de dues criatures

La meitat dels espanyols (47%) reconeix que té menys fills que els que desitjaria, si bé un 74 per cent assegura que se sent satisfet amb els que ha tingut. A un 22 per cent li hauria agradat tenir-ne més i només un 4 per cent admet que hauria preferit tenir menys fills.

Segons dades d'una enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el 68 per cent dels consultats reconeixen com a «dolent» el fet que en els darrers deu anys ha davallat considerablement el nombre de naixements al nostre país, davant un 13 per cent que pensa que aquesta és una bona circumstància.

Davallarà més  

En qualsevol cas, la meitat creu que en els propers deu anys el nombre de fills per família haurà disminuït encara més. Un 27 per cent pensa que continuarà igual i un 10 per cent, més optimista, creu que haurà augmentat. El nombre mitjà de fills per dona ha passat de 3'7 el 1941 a 1'2 després del 1985.

Les raons econòmiques familiars són, pel 80 per cent dels consultats, les que eviten que les parelles espanyoles tenguin més fills. Així mateix, citen, encara que de forma més minoritària, la càrrega que impliquen els fills, la incorporació de la dona al món laboral, el pessimisme davant el futur o el retard en l'edat en què les dones comencen a tenir fills. Per això, el 42 per cent creu que la donació d'una ajuda especial a les famílies de més de dos fills fomentaria la natalitat. Així mateix, defensa un altre tipus de mesures com ara majors deduccions pels fills en els imposts (24%) o la promoció del treball a temps parcial per a les mares (14%).

La xifra ideal de fills, segons el 58% d'espanyols, és de dos per família. També vuit de cada deu espanyols (78%) defensen que, per a ells, el matrimoni és una institució molt important, davant d'un 21 per cent que no li dóna tanta importància. El 63% d'espanyols viu en parella i el mateix percentatge creu que la millor forma de convivència és estar casat ja sigui per l'església (54%) o pel civil (9%). Només un 11% aposta per viure junts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.