algo de nubes
  • Màx: 20.05°
  • Mín: 12.82°
20°

Sergi Belbel escull l'Auditòrium de Palma per estrenar «Rumors», el seu darrer muntatge

L'autor, que dirigirà aquesta obra basada en una obra de Neil Simon, diu que serà «un regal de Reis» que es representarà del 7 al 10 de gener

Si sou admiradors de Sergi Belbel, ja sigui com a adaptador d'altres autors o de la seva pròpia obra, estau d'enhorabona. Belbel ha escollit Mallorca, la sala magna de l'Auditòrium de Palma, per estrenar el seu darrer muntatge: Rumors. «Em fa molt feliç poder-ho fer. La meva dona és de Mallorca i per a mi això és com una segona casa», explicà el dramaturg català.

Tenint en compte les dates d'estrena del muntatge, del 7 al 10 de gener, Belbel no dubta en qualificar l'estrena a Palma de «regal de Reis». L'autor comentà, a més, que els empresaris teatrals de Mallorca havien tingut «una gran predisposició per acollir l'espectacle». En aquest sentit, Belbel ha notat un canvi. «Als noranta no hi havia manera de venir, era molt complicat. Darrerament, hem notat molta diferència», afegí.

Encara que tot just acaben de començar els assajos, Belbel està encantat tant del repartiment com de la qualitat del text de Simon (La extraña pareja), que ell mateix ha traduït i adaptat de l'anglès. «M'he assessorat perquè conservés la potència del text original», comentà Belbel, que afegí: «És un vodevil, un vodevil amb toc de distinció. És una comèdia molt divertida de deu actors, més de paraules que de portes que s'obren i es tanquen, més d'intel·ligència que de llenguatge. És un vodevil de l'absurd», comentà Belbel.

Pep Ferrer, Marta Calvó, Ana Güell, el doctor Soler, Pau Dorà, Andrea Montero, Francisca Piñón, Joan Anton Recci i Manel Veiga són els protagonistes de l'obra. «Són actors no massa coneguts, però no n'hagués triat cap altre. Són actors molt seriosos, perquè per fer riure s'ha de saber fer drama», apuntà el director que vol recuperar el glamour i el tipus de comèdia com ara La fiera de mi niña o Historias de Filadelfia.

Com acostuma a passar, de la trama de la història no se'n pot avançar massa cosa. «Tot està basat en un fet que passa i, a partir d'aquí, tot són equívocs, rumors sobre suposicions... tot són paraules», comentà. Rumors respecta la localització original de la comèdia, Nova York, i Belbel té previst fer dues versions.

«Hi haurà una per espais més grans, que és la que s'estrenarà aquí, i la que permetrà representacions a teatres més petits», comentà.
Rumors no és l'únic projecte de Belbel. Prepara també una obra de David Mammet per al Teatre Nacional de Catalunya i estrenarà La Sang, una obra de creació pròpia, a la Sala Becket de la ciutat comtal. «M'agrada anar barrejant aquestes dues facetes. Em fa molta il·lusió ser director i autor, així perdo l'angoixa que provoca sobretot estrenar una obra pròpia», destacà Belbel que apuntà: «A més, enguany és la primera vegada que treballo amb textos de dos autors nord-americans, Mammet i Simon».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.