algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

Un autoretrat de Van Gogh, venut per 10.500 milions a Christie's

Es converteix en el tercer quadre més car del món

72430
L'autoretrat del geni holandès.

Un autoretrat de Van Gogh es va convertir dijous en el tercer quadre més car del món en ser adjudicat per més de 71'5 milions de dòlars (10.575 milions de pessetes) en un brillant vespre de rematades de la casa Christie's de Nova York, en el decurs de la qual es varen vendre, a més a més, altres obres d'art de gran valor i qualitat.

Retrat de l'artista sense barba, obra mestra de la temporada de Nova York valorada en un barem situat entre 20 i 25 milions de dòlars, va ser adquirida per un col·leccionista anònim després d'una lluita ferotge.

El quadre de Van Gogh és «probablement el darrer autoretrat de Van Gogh que es veurà a les subhastes», comentà Christopher Burge, president de Christie's per a Amèrica.

«Els col·leccionistes sabien que era la seva darrera oportunitat de comprar una obra d'aquesta qualitat», afegí, encara que va reconèixer que el preu assolit «sobrepassa de molt les millors expectatives».

«Les obres fantàstiques arriben a preus fantàstics, i les obres menys bones es venen bé si són correctament valorades», declarà Burge, que va aprofitar l'avinentesa per atacar la casa de subhastes de la competència, Sotheby's.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.