algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

L'estació espacial internacional, en marxa

Ja és en òrbita el primer mòdul del projecte llançat a l'espai ahir des del Kazakhstan

El llançament del primer mòdul de la futura Estació Espacial Internacional (ISS) va ser un èxit. Ahir dematí, des de l'estació de Baikinur s'inicià el major projecte civil multinacional mai no imaginat, que ha estat possible gràcies a la fi de la guerra freda.

El mòdul, batejat Tsaria («sortida del sol» en rus) va ser posat en òrbita per un coet de tipus Protó, llençat des del cosmòdrom de Baikinur, al Kazakhstan Tsaria és en òrbita al voltant de la Terra a 350 quilòmetres d'altura des de les 07.49 minuts d'ahir, hora d'aquí.

A aquest mòdul, construït a Rússia, però finançat pels Estats Units, s'unirà a l'espai el mes que ve un mòdul d'acoblament, a l'espera de l'arribada a mitjans de l'any que ve d'un mòdul de servei.

El llançament de Tsaria fou incert llarg temps, a causa en particular de les dificultats financeres dels russos per construir els mòduls següents. L'Agència espacial nord-americana (NASA) va destinar recentment 60 milions de dòlars (8.400 milions de pessetes) per ajudar Rússia a acabar a temps el mòdul de servei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.