algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La mort de Pakula deixa òrfenes de director les intrigues presidencials

La mort d'Alan J. Pakula ha deixat Hollywood sense un dels millors narradors d'intrigues presidencials, com ho demostrà a l'esmerada traducció a la pantalla de l'escàndol Watergate a Tots els homes del president.

El director de cinema va morir dijous a l'edat de 70 anys en un accident de circulació a prop de Nova York.
Nascut el 7 d'abril de 1928 a Nova York, Pakula va arribar a ser un dels directors amb més prestigi de Hollywood durant els anys 70. Va ser llavors quan va aconseguir els seus majors èxits, sobretot després de l'èxit de crítica i de taquilla aconseguits amb Klute (1971), pel·lícula que va valer a la seva protagonista, Jane Fonda, l'Òscar a la Millor Actriu.

Pakula va debutar finalment darrere la càmara el 1969 amb The Sterile Cuckoo, protagonitzada per Liza Minelli, encara que va haver d'esperar fins al 1976 per assolir el zènit de la seva carrera amb el film Tots els homes del president.

Per aquesta pel·lícula, Alan J. Pakula va ser nomenat a l'Òscar al millor director, un guardó que va perdre davant John G.Avildsen, realitzador de la pel·lícula de baix pressupost Rocky, que també va guanyar l'estatueta a la millor pel·lícula, a més de llançar a la fama a Sylvester Stallone en el paper del boxador Rocky Balboa.

En els darrers temps, pel·lícules com Presumpte Innocent (1990) i L'informe Pelicà (1993), amb Julia Roberts i Denzel Washington, la seva darrera pel·lícula va ser L'ombra del Diable, amb Brad Pitt i Harrison Ford.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.