nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cultura compra un gran mural dels anys 50 de Pere Quetglas, «Xam»

L'obra va ser realitzada amb pintura sobre tela d'arpillera

La Direcció General de Cultura i Política Lingüística del Govern balear comprarà un gran mural de Pere Quetglas, Xam. La institució balear ja ha arribat a un acord amb la propietat de l'obra, que es troba en una perruqueria. L'artista va crear la peça com a decoració del local i la va vendre al pare de l'actual propietari.

El mural, que té una llargària de més de sis metres i una amplada d'un, es va fer sobre tela d'arpillera i es tracta d'una obra que no figurava a cap catàleg de l'artista.

Pere Quetglas va explicar que «aquesta és una de les meves obres menors. Això no vol dir que la menysvalori, ni prop fer-hi. El que passa és que en aquella època (l'obra data dels anys cinquanta) jo havia de fer de tot. No podia refusar cap encàrrec. Totes les oportunitats eren bones. Quan el pare de l'actual propietari em va proposar fer el mural no m'ho vaig haver de pensar gaire». Pel que fa als requisits formals, l'artista va dir que «la pintura me la vaig fer jo a mesura que les necessitats de la tela em suggerien un procediment o un altre. Era una mescla pròpia que algunes vegades havia fet servir per estampar teles i que en aquell moment em va servir per fer el mural, un art decoratiu ben gran».

Pel que fa a la temàtica s'ha de recordar, com es pot veure a la imatge, que «l'obra mostra alguns arlequins en posicions diverses. No tenc gaire record d'aquesta peça, perquè ja he dit que per arribar a la meva meta vaig arribar a fer de tot, però sí sé que en aquells moments els arlequins eren importants a les meves obres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.