muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Breus

• Literatura

Vaixell de Vapor L'escriptor Jordi Sierra i Fabra ha guanyat el XV premi Vaixell de Vapor de literatura infantil, que concedeix anualment l'editorial Cruïlla, per la seva novel·la Les històries perdudes. El IX premi Gran Angular de literatura juvenil, de la mateixa editorial, ha correspost a Jaume Cela i Jordi Margallón per la novel·la Els gegants adormits. Ambdós premis són dotats amb 1.300.000 pessetes, respectivament, dels quals un milió són en concepte de drets d'autor. EPR.

• Traspàs

Miracle L'escriptor català Josep Miracle i Montserrat morí anit als 94 anys, segons confirmaren fonts d'Edicions Proa, que la propera setmana posarà a la venda la reedició de la seva biografia de Pompeu Fabra, de qui Miracle en va ser deixeble. Miracle havia fet la biografia de molts personatges de Catalunya i havia escrit obres com Seixanta minuts, De l'encís dels dos amors o Quatre coses del meu temps. EPR.

• Arqueologia

Almansor La sala d'ablucions de la Mesquita Aljama de Còrdova, construïda pel califa Almansor en el segle X i inaugurada l'any 999, ha estat descoberta en unes excavacions duites a terme en el carrer Magistral González Francés. L'informe de l'excavació posa de manifest que la construcció de l'edifi és contemporània o «poc posterior a la darrera gran ampliació» de la Mesquita realitzada per Almansor, unes obres que començaren l'any 987. El document explica que els maons emprats per a aquesta ampliació de la Mesquita de Còrdova guarden semblança amb els utilitzats a aquesta sala d'ablucions, tal com passa amb algunes de les peces de ceràmica que s'han trobat a la zona. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.