algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els científics creuen haver trobat part de l'asteroide que extingí els dinosaures

El geòleg Frank Kyte afirma que té un fòssil de 12'5 mil·límetres que provaria la teoria

Els científics estan cada vegada més convençuts que un enorme asteroide s'estavellà contra la Terra fa 65 milions d'anys i provocà la desaparició dels dinosaures.

Els experts sabien que alguna cosa de gran volum hauria d'haver col·lidit amb el planeta, probablement en el lloc del cràter de Chicxulub, a la península mexicana de Iucatan, però malgrat dècades d'investigacions encara no estan segurs del que va ser.

No obstant, el geòleg Frank Kyte, de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles, creu haver trobat un meteorit fòssil que podria ser un petit tros de l'asteroide que s'estavellà en aquell temps contra la Terra. «Pel que sabem sobre els asteroides i el que sabem sobre els cometes, diria que això molt probablement va procedir d'un asteroide», digué Kyte en una entrevista telefònica.

El fòssil, de 12'5 mil·límetres, va ser retirat del límit K/T, la capa geològica de la Terra ubicada entre la fi del període Cretàcic i l'inici del Terciari, aproximadament en l'època que els dinosaures varen començar a desaparèixer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.