algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

Anuncien la troballa d'embrions de dinosaures en una vall argentina

Fa només un any, investigadors que treballaven en una excavació en una remota vall argentina varen fer l'espectacular descobriment d'ous amb embrions de dinosaure, una troballa descrita dimarts passat com una vertadera fita.

Els científics asseguraren en una conferència de premsa que els fòssils eren les primeres impressions de pell d'un embrió de dinosaure mai no descobertes, els primers embrions coneguts dels gegantins dinosaures herbívors anomenats sauròpodes i els primers embrions de dinosaure trobats a l'hemisferi sud. «Aquest descobriment aportarà molta informació nova sobre el desenvolupament dels dinosaures i la seva estratègia reproductiva», va comentar l'investigador Luis Chiapope en una conferència celebrada en el Museu d'Història Natural de Nova York, on es va anunciar la troballa.

El descobriment a la Patagònia argentina serà publicat en el número del 19 de novembre de la revista Nature. També serà objecte d'un article en l'entrega de desembre del National Geographic. Rodolfo Coria, company de Chiappe i director del Museu Nacional Carmen Funes, de la província argentina de Neuquen, va dir que l'excavació podria obrir «grans portes que han restat tancades durant anys» sobre el coneixement de la fisiologia i els índexs de creixement dels sauròpodes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.