cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.54°
10°

Sa Pobla acull la IV Trobada de Xeremiers i la Fira de Luthiers

La música popular, les xeremies, el ball, les tonades tradicionals s'apoderaran aquest cap de setmana de sa Pobla en la IV Trobada de Xeremiers i la Fira de Luthiers organitzada per l'associació cultural Albopas. Aquest és un acte que s'està consolidant i que any rere any el nombre de participants augmenta. Gairebé hi prenen part totes les colles de xeremiers de Mallorca. Una trobada que serveix per mantenir viva la cultura tradicional i popular.

Dissabte dia 21 de novembre a les 20.30 hores a l'església parroquial hi haurà un concert a càrrec del conjunt Cornamúsica de la Garrotxa. Quatre destacats instrumentistes vinculats a la música tradicional catalana i universal han sumat els seus esforços per dur endavant «una experiència folk especialment creada per un conjunt de cornamuses i percussions», segons manifesten els membres del grup que intenten reivindicar les xeremies. El repertori que presentaran inclou ritmes de dansa com el ball pla, la «borreia», la jota, tonades tradicionals, versions de temes populars i de nova creació. Està integrat per Maties Mazarico, Marc Egea, Pere Pau Giménez i Enric Canada.

Diumenge dia 22 de novembre a les 10 hores tindrà lloc la concentració dels xeremiers a la plaça Major de sa Pobla i d'aquí es passejaran per tot el poble. Hi assistiran xeremiers de Mallorca, Catalunya, del País Valencià i de Galícia. Tot el matí, a la plaça Major de sa Pobla hi haurà una trobada amb els constructors d'instruments tradicional. Cada constructor tindrà la possiblitat de fer una presentació tècnica dels seus instruments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.