algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Descobreixen una nova espècie de dinosauri en el desert africà del Ténéré

El «Suchomimus» tenia llargues urpes corbades i el crani com el d'un cocodril

Un dinosauri que pertany a una nova espècie, amb llargues urpes corbades i una crani semblant al d'un cocodril, va ser desenterrat en un desert africà, informaren dijous els científics.

La nova espècie, anomenada Suchomimus tenerensis, corria sobre dues cames, midava uns 11 metres i presentava a l'esquena una aleta semblant a una vela. Visqué fa 100 milions d'anys en el que avui és el desert del Ténéré de Nigèria.

«Havíem estat cercant fòssils realment excel·lents, no només de dinosauris, sinó també d'altres organismes», declarà Paul Sereno, de la Universitat de Chicago, qui dirigí l'estudi. Seria un animal poruc que probablement s'alimentava de peix i animals terrestres, informaren els científics a la revista Science.

Segons sembla, tenia un cap llarg i estret, que recorda molt a la d'un cocodril, espècie molt més antiga que, a diferència del dinosauri, ha subsistit. El nom Suchomimus prové de la paraula grega per a cocodril. Tenia dents punxants en forma de con que eren segurament molt apropiats per atrapar les preses de forma molt semblant a la que ho fan els cocodrils d'avui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.