cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Breus

• Art

Subhasta El quadre de Claude Monet Water Lillies serà subhastat, juntament amb el Retrat de Jeanne Hebuterne, de Modigliani, dia 16 de novembre a la galeria Sotheby's de Nova York. Les dues obres formen part de la col·lecció d'art de l'associació del Readers Digest. La col·lecció té fama de ser una de les millors del món i és la més gran que surt a subhasta pertanyent a una associació. El primer lot es va subhastar ahir i durant dues setmanes col·leccionistes privats i museus de tot el món intentaran aconseguir aquests quadres, dibuixos i escultures. DdB.

Robatori Dos quadres del pintor anglès John Constable, valorats en quasi un milió de dòlars (uns 140 milions de pessetes) varen ser robats el mes d'agost del Museu Victoria & Albert, un dels més prestigiosos de Londres, segons n'anuncià el director, Alan Borg. Els dos quadres, Deham Lock and Mill, pintat entre 1810 i 1815 i Valley Farm, del 1935, varen ser donats al Museu per la filla de l'artista. Aquesta desaparició s'ha produït uns mesos després del robatori d'un gerro oriental en el mateix museu. EPR.

Velázquez La consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia, Carmen Calvo, no va descartar ahir participar en la compra del quadre Santa Rufina, de Velázquez. Calvo manifestà als periodistes que no entenia la negativa de la batlessa de Sevilla a participar a la compra del Santa Rufina "una de les patrones de la ciutat" «quan entre tots i cercant bones idees i recursos es podria dur a Sevilla». EPR.

Viatge a Etiòpia Avui a les 20.00 hores s'inaugura en el centre cultural l'Escorxador de Marratxí l'exposició Viatge a Etiòpia i Eritrea, de José Aranda. Es tracta de 24 obres noves, formades per olis i tècniques mixtes sobre paper fet a mà i sobre tela. Es podran veure les sèries Desiertos i La soledad del hombre africano. DdB.

• Literatura

Ellroy Quaranta anys després de l'assassinat de la seva mare, James Ellroy ho conta a Mis rincones oscuros, una novel·la minuciosa i sense gairebé el·lipsis en la qual l'escriptor americà expressa el trauma que li va produir el tràgic fet i que resumeix amb la frase «la teva mort defineix la meva vida». Ellroy, autor de novel·les de sèrie negra com Jazz Blanco, La dalia negra o L.A. Confidential, va dir que els seus anys de dedicació al gènere han acabat. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.