cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Arriba «El joc de les rondalles»

Diumenge dia 22 se'n lliurarà el tauler amb l'edició de paper de Diari de Balears

Diumenge 22 de novembre, el Diari de Balears serà alguna cosa més que un diari. I és que d'aquí a dos diumenges es lliurarà de manera gratuïta El joc de les rondalles. Es tracta d'una iniciativa sense precedents que ha comptat amb el suport del Consell Insular de Mallorca i Sa Nostra, i en la qual es mescla la diversió amb el coneixement de la cultura popular extreta de les rondalles.

Els lectors de Diari de Balears rebran dia 22 la capsa amb el tauler de joc, el dau i les fitxes, així com el primer lliurament de cinc targetes amb preguntes. La capsa també conté les normes del joc i les explicacions de les caselles especials necessàries per poder jugar correctament.

A partir de diumenge, i cada dimarts i dijous amb Diari de Balears, es lliuraran nous paquets de cinc targetons amb preguntes. En total seran denou lliuraments. Finalment hi haurà cent targetes amb dues-centes preguntes, dues per targeta.

«De quants de volums consta la col·lecció popular de les Rondaies Mallorquines publicada per l'Editorial Moll?». Si sabeu la resposta (Vint-i-quatre), estau ben a punt per iniciar el joc. Si escolliu una de les dues respostes equivocades, dotze o devuit, heu de repassar un poc la gran tasca de mossèn Alcover. Ara bé, no passeu pena, que al joc hi ha lloc per a tothom. Si voleu menys dificultat, podeu contestar les preguntes sense donar les tres opcions de resposta. Si sou coneixedors de dimonis, jaies i princeses, escolliu la possibilitat de jugar sense respostes suggerides.

El joc de les rondalles comença a l'hostal (on s'hi col·loquen els jugadors abans de començar) i acaba al castell. En total 63 caselles on passa un poc de tot i on gairebé cadascuna té característiques especials. La feina de Joan Melià (idea i guió); David Martínez (dibuixos); Jaume Guiscafrè i Joan Melià (preguntes) i Domiciano Brezmes (disseny), ha fet d'aquest Joc de les rondalles un producte de gran qualitat. Fixau-vos, sinó, en les diverses possibilitats que ofereix el joc. Una gran part de les caselles són especials, amb proves, penalitzacions i avantatges. Així, les caselles marcades amb un triangle són els diccionaris i permeten avançar o recular; entre les que tenen un quadrat hi ha les d'en Forcim, les dones bambes o l'ametleta de n'Estel d'Or, cadascuna de les quals implica un moviment determinat de la fitxa; per completar-ho, hi ha caselles marcades amb un estel que permeten la possibilitat, esperada en joc d'aquests tipus, de passar a una altra casella a través, en aquest cas, d'una favera.

Així doncs, a partir de diumenge 22 i després cada dimarts i dijous, Diari de Balears us acostarà la cultura popular de la manera més divertida i entretinguda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.