nubes dispersas
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

L'Exèrcit afirma que un 8% d'ovnis poden ser extraterrestres

Un 8 per cent dels 122 casos d'albiraments d'ovnis recollits a Espanya des de l'any 1967 per l'Excèrcit de l'Aire podrien tenir un origen extraterrestre, segons un informe del Centre d'Estudis Interplanetaris de Barcelona (CEI), assessor del Comandament Operatiu de l'Exèrcit de l'Aire.

El centre d'Estudis Interplanetaris, de càracter privat i creat l'any 1958 a Barcelona, ha estudiat un per un els 122 casos, recollits en 83 expedients que han estat desclassificats per l'Exèrcit, segons va explicar el portaveu d'aquesta Associació, Ricardo Baños.

De tots aquests 122 casos "que són la totalitat d'albiraments d'ovnis registrats a Espanya des del 1967" un 80% responen a causes desconegudes i un 12% està mancat d'informació suficient perquè se'n pugui donar una opinió concloent, segons el Centre d'Estudis Interplanetaris.

El 8% restant, segons Baños, «no té cap explicació i, per tant, no és prudent rebutjar la hipòtesi extraterrestre». Però Baños ha explicat que aquests casos també podrien ser un fenomen de la natura actualment desconegut, com també ho varen ser els albiraments d'ovnis, que posteriorment es va descobrir que eren causats per fenòmens naturals fins llavors no catalogats, com el fenomen Broken o les inversions tèrmiques.

Entre els casos espanyols que podrien tenir un origen extraterrestre, Baños ha destacat el succeït dia 14 de març del 1968, quan un objecte desconegut va estar a punt de col·lidir amb un avió Fokker-27 de la companyia Spantax, que cobria el vol comercial entre Las Palmas i Villa Cisneros en el Sàhara Occidental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.