nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Mor Bob Kane, creador de Batman

El dibuixant Bob Kane, que als 20 anys va deixar de fer animals per crear Batman, un dels superherois més duradors del món, va morir dimarts als 83 anys, segons va informar ahir el seu publicista, DC Comics, que encara publica una àmplia gamma de revistes d'historietes de Batman. Amics del dibuixant indicaren que la mort va ser per causes naturals.

Batman va debutar en la revista Detective Comics el maig de 1939 i arribà a guanyar admiradors en tot el món. «És un dels personatges més identificables del món i va donar origen a una sèrie de coses, des de sèries de televisió a pel·lícules i roba, juguetes, jocs, dibuixos animats, tires còmiques en periòdics i desfressos. «Batman està pertot», va dir l'expert en el tema Mark Evanier.

Kane, nascut a Nova York i que es va canviar el llinatge de Kahn a Kane, va crear el primer superheroi humà. Superman, que va aparèixer un any abans que Batman, nasqué en el planeta Kripton i va ser enviada a la Terra pel seus pares per salvar-li la vida. Batman era diferent. Era el ric orfe Bruce Waynew, que es va dedicar a combatre el crim després de presenciar l'assassinat del seus pares quan era nin.

«És un personatge meravellós», va afegir Evanier. «Estava inspirat en novel·les de l'època i en la tira còmica El Fantasma, en el programa de ràdio L'Ombra i per suposat, en les pel·lícules del Zorro. Va ser un èxit instantani. Fins llavors, Bob dibuixava cans i moixos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.